You are currently viewing Почистване с пара вместо вредни препарати? Мисия възможна!

Почистване с пара вместо вредни препарати? Мисия възможна!

Както всички знаем в период на карантина, почистването и хигиената като цяло са тема номер едно във всяко домакинство по целия свят. Те са приоритет и за мен, както е и моето здраве и здравето на любимите ми хора. Днес реших да ви представя едно алтернативно почистване, с помоща на парочистачка, вместо с любимите на мнозина белина и силно отровни субстанции.

Преди месец със започването на карантинния период, ние както всички останали се впуснахме в ежедневно чистене на всякакви настилки и повърхности с разтвор на белина с единствената цел да избием корона вируса и да останем живи и здрави. Да, обаче в един слънчев ден, докато бяхме в хоумофис, залисани в работа, започнахме да усещаме задух и силна миризма на хлор. Първата ни мисъл беше край, хвана ни вируса и ще умрем хаха, но в последствие започнахме издирване, откъде излиза съмнителната и задушлива миризма. След обикаляне на апартамента осъзнахме, че температурата на стаята се е покачила заради силното слънце, което от своя страна е накарало белината по пода да се активира и да ни задушава с миризмата си.

Защо ви обсянявам това? Защото това е точен пример за отровното действие на всякакви препарати, които използваме, за да се предпазим от вредители, а в същото време си вредим несъзнателно. Започнах издирване на алтернативи. Преди си бях решила да купя парочистачка, но ми се струваше голяма инвестиция и доста отлагах. След случката осъзнах, че ако ще стоим вкъщи дълго време, изложени на всякаква химия заради почистването, то е време да купим парочистачка и да пробвам алтернатива на всички препарати, както майка ми ми повтаря от години. Те използват парочистачка „KÄRCHER“ от 3 години и всеки път се хвалят от резултатите, които постига тя. Но аз, с мисленето си на пестящ финансист, предпочитах да не ги слушам доста дълго време.

Предимства на почистване с пара:

  • Най-безвредното и екологично почистване, без излишни химикали
  • Разгражда излкючително трудни петна като засъхнала мазнина, дъвка, лепило, восък
  • Спестява пари от препарати
  • Подходящ за хора с алергии и непоносимост към препарати
  • Гладене и поддръжка на текстил в дома
  • Широко домашно приложение-настилки, фурна, хладилник, керамични и дървени повърхности, ел. уреди, санитарни помещения и др.

Реших се най-накрая и започнах с търсенето из всички сайтове за техника и се спряхме отново на изпитаната марка „KÄRCHER“. Доверих се на тази марка, не само заради съвета на майка ми, но и защото имам прахосмукачка от същата марка и не съм имала никакви проблеми за последните 2-3 години. Линк към парочистачката оставям тук. Съветвам ви, особено що се отнася за по-големи покупки, да сравните цените във всички възможни сайтове и да се възползвате от промоциите, които се правят сега заради ниското потребление.

Вече почиствам от 1 месец с нея и мога да кажа, че съм доста доволна от резултатите. Почиства уникално добре пода, но това е ясно предполагам. Доволна съм също как се справя с фугите на банята, като затова има специална приставка. Чистя с нея мивките и сифоните им, душа, фурната, плочките над котлоните, където имаше някои употири петна, микровълнова печка, дори прозорци, PWC дограма и каквото се сетите. Изобщо съм доста доволна и си мисля, че си заслужава определено. Сумите за препарати, които се дават ежеседмично също постепенно намалят, защото няма да имам такава нужда, може би ще се нуждаем само от един универсален за всеки случай.

Дано споделеното е полезно за вас и да се замислите по тази тема, защото тя е част от ежедневието на всяко домакиснтво. Ако имате още въпроси ги задавайте долу в коментарите и до скоро!

*Постът не съдържа спонсорирано садържание, само личен опит с продукти закупени от мен.

Вашият коментар