You are currently viewing Здравословни палачинки с банан и брашно от спелта!

Здравословни палачинки с банан и брашно от спелта!

Има ли човек, който не прави палачинки през почивните дни? Не мисля. И ако случайно вие правите тези грешки, нека ви помогна за поправянето им. Представям ви една прекрасна здравословна алтернатива на добре познатите ни палачинки. Рецептата е изплючително лесна и подходяща дори за хора, които не са докосвали тигани, но желаят да наградят тялото си с полезна и засищаща закуска. Нека да започваме!

Необходими продукти:

Започваме с блендирането на водата, яйцата и банана. Вместо вода можете да добавите и ядково мляко или напитка по избор като това ще добави калории към сместа, но пък и по-различен вкус. След това започваме с добавяне на брашно от спелта до получаване на смес с консистенция на боза. При мен бяха нужни 4 пълни супени лъжици брашно от спелта. При вас може да варира заради големината на яйцата, банана и тн., но това е консистенцията, към която се стремим. Накрая добавих малко ванилов екстракт за разкош. Загрявме тиган на средна степен и омазняваме с кокосово масло. След като е добре загрят, започваме да изливаме сместа в малки кръгчета или съответно в желаната от вас форма. След появяването на мехурчета на повърхността и промяна на цвета на палачинката по края, обръщаме и печем другата страна за 2-3 мин. Нашите палачинки са готови.

Оттук започваме с декорацията и можете да разгърнете въображението си на макс. Аз използвах пресни плодове и лъжица мед, но вие можете да гарнирате според хранителните си нужди. Ако търсите протеинов вариант, към какъвто аз често прибягвам, можете да заместите течния шоколад с протинела (шоколад с високо съдържание на протеин), да забъркате протеин на прах с малко мляко или вода за направата на протеинов сос или да добавите котидж. Вариантите са безкрай. От упоменатите продукти по-горе излизат 2 порции палачинки, всяка от които 320 ккал като не съм прибавила топингите към това число.

*Постът не съдържа спонсорирано съдържание.

Вашият коментар