You are currently viewing Ванилови мъфини с маслена глазура: класическа лесна и бърза рецепта.

Ванилови мъфини с маслена глазура: класическа лесна и бърза рецепта.

Последните няколко седмици са доста натоварени с много работа, други интересни неща, които подготвям за догодина, а и целият стрес около вируса, чието име не трябва да се произнася хаха. Все по-рядко имам време за моето онлайн местенце и готвене като цяло. Но реших, че това ще превърна в позитив и ще предложа нещо бързо и класическо, именно рецепта за мъфини/кексчета. 

Защо точно ванилови кексчета? 

Ами пекат се доста по-бързо от обикновен кекс, слагаш всички съставки в купа, пускаш мискера и voila. За тези от вас, които търсят обаче уау фактора съм приготвила и една глазура или т.н. фростинг/айсинг, който се топи с всяка хапка и може да бъде във всеки цвят под небето за различните поводи. Аз бях инспирирана от оранжавите тонове, които са навсякъде около нас. Вие обаче може да развихрите въображението си и да смесите всякакви цветове, без значение. Нека започваме!

Продукти:

За мъфините:

За глазурата/ фростинга:

Стъпки за приготвяне:

Това е една от най-базовите рецепти за хубави мъфини, които ви дават страхотната възможност да получите супер вкус и консистенция, в същото време ви дават свободата да творите украса, която впечатлява всеки път! Запазете рецептата и обезателно я пробвайте, а ако сте на Коледна вълна опитайте моите джинджифилови бисквитки, които станаха тотален хит, за което се радвам толкова много! Пращайте ми снимки, коментари, нека си говорим за хубава храна <3.

Хубав ден от мен и очаквайте коледните ми предложения! До скоро!

Ако ти харесват рецептите ми, сподели ги с приятел!

Вашият коментар