You are currently viewing Бананов хляб (banana bread) с ядки и стафиди. Лесна и бърза рецепта.

Бананов хляб (banana bread) с ядки и стафиди. Лесна и бърза рецепта.

Какво по-хубаво от почивен ден и аромат на прясно изпечен сладкиш и не какъв да е, а точно бананов хляб или така наречения „banana bread“. Сигурна съм, че на всеки от нас се е случвало да изхвърля потъмнели банани с идеята, че не можем да ги консумираме и за да не повтаряме тази грешка, ви споделям една феноменална рецепта, която аз правя за похапване в толкова много ситуации: от почивни сутрини до поход в планината. Ето и защо да добавяме повече узрели банани в диетата си.

Ползи от узрелите банани:

– Заради превръщането на нишестето в неузрелия банан в проста захар при поцесът на зреене, почернелите банани са доста по-лесно усвоими от организма ни в сравнение с неузрелите такива. Зреенето отстранява подуващия ефект, който се получава при хора със стомашни проблеми. От години те се използват и за раздразнен стомах заради потивовъзпалителните си свойства и способноста си да предпазват стомашната лигавица от кисилини.

-Със зреенето бананите отделят вещества, отличаващи се с антиоксидантните му свойства, които помагат също на сърдечно-съдовата система, на очите заради наличието на каротениоди, при анемия заради наличието на желязо и мед. Като цяло минералния и витаминен профил на банана е доста богат, така че не ги изключвайте, само защото са въглехидратен източник.

Продукти:

Стъпки за приготвяне:

Надявам се да ви звучи достатъчно апетитно, за да зарадвате близките си в най-скоро време с нея. За хората, които следят калорийния си прием, рецептата е въведена в MyFitnessPal, за да ви улесня максимално. Потърсете я под „Recipes“ и въведете „desiresbydesi“, където ще качвам и останалите рецепти за лесен тракинг на храна! Тук също ви оставам последната ми рецепта за наааай-уникалните джинджифилови бисквитки, за които вече имам прекрасни ваши снимки и отзиви, което така ме радва! Със сигурност я прегледайте! 

До скоро от мен и хубав уикенд! Enjoy!

Хранителна стойност за парче ( общо 12 парчета):

Калории

186 kkal 

Въглехидрати

24.7g

Протеин

4g

Мазнини

5g

Ако ти харесват рецептите, сподели ги с приятел!
Sharing is caring!

This Post Has 2 Comments

  1. Теди Г

    Ммм, благодаря за вкусните , мила Деси! Продължавай да ни вдъхновяващ! 🙂

    1. desiresbydesi

      Благодаря ти, Тедии! <3

Вашият коментар